Baskı Beton Nasıl Yapılır?
Zemin iyice etüd edilmeli temizlenmeli ve baskı beton nasıl yapılır uygun hale getirilmelidir daha sonra beton dökülür ve baskı malzemesi kalıpları sayesinde baskı (baskılı beton) şeklinde press edilir, 3 kilogram yüzey sertleştirici serpilerek malzemenin yayılması sağlanır. Baskılama bölümü geldiğinde 0,100 kg / m2 kalıp ayırıcı ve renklendirici serpilir, ve baskılama sonrası bir gün bekletilir Uygun göründüğünde basınçlı su ile yıkanarak LSS baskı beton cilası 0.200 gr / m2 sürülür. Renkli yüzey sertleştirici mastarlanan ve malası yapılan betonun, yüzeye serpilen renkte CSH serpilir, m2 ve mala çekilerek düzgün yüzey elde edilir. Hava şartlarına bağlı olarak bir süre beklenir.
Model Baskısı : Betonun yüzeye kalıp ayırıcı ve Antik Etki Tozu (RA: Release Agent and Antique Effect Powder) serpilerek seçilen desendeki plastik kalıp setleri ile baskılanır.
Yıkama Ve Yüzey İşlemleri; Baskılama işleminden yaklaşık 24 – 36 saat sonra RA, antik etki tercihine göre su ile yıkanarak yüzeyden temizlenir. Yıkama işlemi sonrası yüzey aşınma mukavemetlerini yağ, petrol ürünleri, deniz suyu vb. etkenlere karşı direncini artıran, LSS tatbik edilerek uygulama tamamlanır.
Dekoratif (Baskı) Beton çökmez, kaymaz, leke tutmaz, estetiktir, uzun ömürlüdür, yüzey üzerinde iz kalmaz, su birikmez. Güneş ışınlarına dayanıklı olduğundan rengi solmaz. Tasarım özgürlüğü sayesinde uygulandığı yerin şartlarına ve çevresine mükemmel uyum sağlayarak bütünleşir. Zengin renk seçeneği sunar. Dokuz farklı kalıp dizaynı vardır. Duvar kaplama sistemlerinin ekonomik ve hızlı yöntemidir.
Baskı Beton; Renklendirici yüzey sertleştiricisi ( 3-4 kg / m2 )
Baskı Beton; Antik renklendirici kalıp ayırıcı ( 0,100 gr / m2 )
Baskı Beton; Koruyucu ve parlatıcı cila ( 0,200 gr / m2 )
Baskı Beton; uygulaması için 10 cm, C25 katkısız brüt beton kullanılmalıdır.